ENTREVISTA PARES

ENTREVISTA GEMMA PRAT

[Data de naixement: 15 de maig del 1973]

“Les que aplicaven els càstigs eren les monges, i alguns professors també. Hi havien alguns càstigs que ara sorprendrien, com ara tirar els esborradors al cap.”

Gemma Prat Godayol
Anunci d’un “walkman rabbit”, 1985
Àudio entrevista Gemma

TRANSCRIPCIÓ:

  1. Anaves a l’escola? Si és que sí, com era (mestres, càstigs, idioma, mètodes d’ensenyança…)? Sí, anava a l’escola. Era molt gran, hi havia nens des de dos anys fins als 18. Allà hi havia monges, i algunes nenes es quedaven a dormir, ja que era un internat. Les que aplicaven els càstigs eren les monges. A l’escola parlàvem en català, però els vuit anys vam començar a aprendre el castellà. A 6è ens van deixa triar una llengua estrangera per estudiar.
  2. Què creus que ha canviat en l’educació des de la teva joventut? Els mètodes, abans era un sistema més de memorització, i  vomitar el contingut en els exàmens. També ha canviat el sistema estricte i la quantitat de gent a l’aula .
  3. Fins a quina edat vas anar a l’escola? Fins als 18
  4. A quina edat vas començar a treballar? De què? Vaig començar a treballar després de la carrera als vint-i-tres anys. Vaig treballar a una empresa que van començar a aplicar el sistema informàtic.
  5. De què treballaven els teus companys? Treballaven de diferents coses, alguns dels meus amics van anar a treure’s una carrera amb diverses professions, i altres van anar a cursos professionals.
  6. Trobes una diferència molt gran entre les modes de la teva joventut vers les de l’actualitat? No, tot torna. Ara s’està recuperant tot el que jo estava portant. 
  7. Quants objectes tecnològics tenies a casa? Quins? Els feies servir amb regularitat? Una tele, però la vam comprar quan jo era més gran, la primera va ser amb blanc i negre. Quan vaig ser una mica més gran em vaig comprar un walkman el que seria ara un CD. També tenia un equip de musca, i un telèfon fix. El telèfon el feia servir amb regularitat, ja que tots ens comunicàvem pel telèfon. El walkman el feia servir força, però ara s’escolta molt més la música.
  8. Podries nombrar alguns objectes que avui en dia són imprescindibles, però no existien llavors? Com creus que t’han canviat la vida? El microones, el mòbil i l’ordinador. Abans desconnectaves i ara no, anaves a treballar i allà es quedava, anaves a casa i era un altre món.
  9. Què acostumaves a fer en el teu temps d’oci? Llegia molt. També quedava amb les amigues i cada estiu (entre els 15 – 16) anàvem una setmana en un refugi, 
  10. Com eren els vehicles de transport que feies servir? En tenies algun propi a casa teva? A casa teníem un cotxe i una furgoneta, també bicicleta, per anar a la facultat feia servir el tren i per moure’m per  Barcelona feia servir el tren.
Gràfica de maneres d’escoltar música des de 1985 al 2014

(https://www.washingtonpost.com/graphics/2017/entertainment/tech-generations/)> “How did people watch videos?”- Washington Post.

Author

sandra.lacruz@institutdegurb.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En aquesta web treballem amb cookies per millorar la vostra experiència. Acceptes aquest ús?    Más información
Privacidad