ENTREVISTA FILLS

ENTREVISTA AMY SERRES

[Data de naixement: 21 de maig del 2005]

“Sense aquests objectes (tecnològics) seria molt difícil la vida perquè ara funcionem en un món que sense aquest tipus de tecnologia no podríem arribar enlloc, no podríem continuar vivint el nostre dia a dia amb regularitat.”

– Amy Serres
Moda del 2020
Àudio entrevista Amy

TRANSCRIPCIÓ:

  1. Anaves a l’escola? Si és que sí, com era (mestres, càstigs, idioma, mètodes d’ensenyança…)? Sí, he anat a l’escola des dels 5 anys. No està tant basat en la memòria, com abans, i per exemple els mestres també són menys estrictes. La disciplina que hi havia abans no és la mateixa però també s’ensenya d’una manera més pràctica i s’intenta educar no només en aspectes acadèmics, però també en valors i ètica. Sí que hi han càstigs, però no són físics; són incidències. L’idioma és el català. Treballem molt en projectes a la meva escola.
  1. Què creus que ha canviat en l’educació des de la teva joventut? Des de que era petita no ha canviat gaire, ha seguit tot igual fent projectes i treball cooperatiu, però crec que encara hi han institucions, com per exemple el batxillerat que segueix igual que abans. És més memorístic i és “empollar”-t’ho tot, mentre que els altres han canviat vers aquesta manera d’educar.
  1. Fins a quina edat vas anar a l’escola? Vaig anar a l’escola fins als 11 anys, a Anglaterra, i acabaré l’ESO als 16 anys. Llavors faré educació post obligatòria.
  1. A quina edat vas començar a treballar? De què? Jo he estat treballant des dels 13 anys, fent classes particulars d’anglès per guanyar diners i estalviar per pagar la meva educació.
  1. De què treballaven els teus companys? No conec a ningú més de la meva edat que treballi.
  1. Trobes una diferència molt gran entre les modes de la teva joventut vers les de l’actualitat? Les modes canvien molt cada any i cada dècada, per exemple a l’any 2000 eren molt diferent d’ara, però també està tornant tot dels 2000, o dels anys 90. Crec que hi han modes que retenen alguna cosa de cada època, sobretot ara.
  1. Quants objectes tecnològics tenies a casa? Quins? Els feies servir amb regularitat? Sense contar la calefacció i la llum, tinc el microones, la rentadora, el forn, la nevera, la televisió, el telèfon fitxa, l’equip de música, els mòbils i els ordinadors, per tant 9. Crec que sense aquests objectes seria molt difícil la vida perquè ara funcionem en un món que sense aquest tipus de tecnologia no podríem arribar enlloc, no podríem continuar vivint el nostre dia a dia amb regularitat.
  1. Podries nombrar alguns objectes que avui en dia són imprescindibles però no existien llavors? Com creus que t’han canviat la vida? Un objecte que ara s’han fet molt important i imprescindible, però que en anys anteriors no existia seria òbviament el mòbil. Tot va al voltant de mòbil i l’internet ara, i és una cosa molt important que no és una necessitat que tenim, però ens hem creat aquesta necessitat. 
  1. Què acostumaves a fer en el teu temps d’oci? En el meu temps d’oci o quedo amb les meves amigues i per exemple anem al cine, tot i que ara no podem amb les restriccions del covid, o anar a donar el vol, o anar a dinar. Miro pel·lícules i sèries, escolto música, o toco música, o també dibuixo i llegeixo.
  1. Com eren els vehicles de transport que feies servir? En tenies algun propi a casa teva? Els vehicles de transport que faig servir són els autobusos públics, per anar a l’institut, el cotxe nissan que tenim a casa i de tant en tant faig servir el tren per anar a Barcelona. També faig servir l’avió quan tornem a Anglaterra.

Author

sandra.lacruz@institutdegurb.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ENTREVISTA ELSA DINARÈS

març 20, 2021

ENTREVISTA JOAN VELLÚS

març 20, 2021

En aquesta web treballem amb cookies per millorar la vostra experiència. Acceptes aquest ús?    Más información
Privacidad