ENTREVISTA AVIS

ENTREVISTA MAGDA GODAYOL

[Data de naixement: 23 de febrer del 1960]

“Als quinze vaig començar a treballar: de les set del matí a les dues del migdia treballava en un despatx, i després a les cinc marxava cap a l’institut, i estudiava fins a les deu del vespre.”

– Magda Godayol
Oficines dels anys 80

TRANSCRIPCIÓ:

  1. Anaves a l’escola? Si és que sí, com era (mestres, càstigs, idioma, mètodes d’ensenyança…)? Sí, hi havien dues classes per els nens i una classe per les nenes, i només hi havia un/a professor/a que feia totes les assignatures en una classe. S’aprenia amb castellà i l’últim any es feia una hora de classe amb català. A la universitat si que es feia tot amb català.
  2. Què creus que ha canviat en l’educació des de la teva joventut? Educació física es feia en el bosc, no es feia música i es feia religió amb llibretes per escriure i els 10 anys ens portaven a la biblioteca.
  3. Fins a quina edat vas anar a l’escola? Fins els 20 anys, perquè vaig anar a la universitat. 
  4. A quina edat vas començar a treballar? De què? 15 anys al matí en un despatx i a les 17 marxava a estudiar fins a les 22 
  5. De què treballaven els teus companys? De tot, hi havia gent que treballava amb fàbriques tèxtils, d’altres que treballaven amb botigues, d’altres amb un despatx, hi havia gent que cosia, de perruquer. Hi havia totes menes de feines.
  6. Trobes una diferència molt gran entre les modes de la teva joventut vers les de l’actualitat? No hi havia moltes diferències amb les modes abans i ara, .
  7. Quants objectes tecnològics tenies a casa? Quins? Els feies servir amb regularitat? Tecnologia d’imatge per escoltar música i la televisió, el telèfon 
  8. Podries nombrar alguns objectes que avui en dia són imprescindibles però no existien llavors? Com creus que t’han canviat la vida? l’ordinador al mòbil, són eines que ara ens han ajudat molt però que abans no existien. 
  9. Què acostumaves a fer en el teu temps d’oci? al bar, a caminar, al cinema, a ballar a les festes major, llegíem. 
  10. Com eren els vehicles de transport que feies servir? En tenies algun propi a casa teva? Jo vaig utilitzar durant molts anys el transport públic, perquè no tenia cotxe. Vaig utilitzar, cotxe, moto, bicicleta, tren, autobús i cotxe de línia.
Autobús de línia de Taradell (1959)

Author

sandra.lacruz@institutdegurb.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ENTREVISTA GINA FURRIOLS

març 20, 2021

En aquesta web treballem amb cookies per millorar la vostra experiència. Acceptes aquest ús?    Más información
Privacidad