ENTREVISTA FILLS

ENTREVISTA GINA FURRIOLS

[Data de naixement: 14 de desembre del 2005]

“Els mestres no eren tan estrictes i eren ells els que s’adapten a ensenyar-te tal com t’agradava aprendre a tu.”

-Gina Furriols
Institut 2020
Àudio entrevista Gina Furriols

TRANSCRIPCIÓ:

  1. Anaves a l’escola? Si és que sí, com era (mestres, càstigs, idioma, mètodes d’ensenyança…)? Si, els meus mestres que no eren tan estrictes i eren ells els que s’adapten a ensenyar-te tal com t’agradava aprendre a tu i el que aprenies a l’escola si no ho havies acabat ho continuaves el pròxim dia. A l’escola que anava no hi havia deures, s’aprenia amb grups i la manera en la qual s’avaluava era més diferent de la d’ara, ja que no feien exàmens i per això el que feien eren treballs sobre diferents temes, no hi havia càstigs i l’idioma era català.    
  2. Què creus que ha canviat en l’educació des de la teva joventut? No molta cosa hi ha escoles que sí que els treballs són més lliures, però els instituts encara els alumnes el seu mètode d’aprenentatge és amb una cadira i escoltar el professor que diu tot el que has de fer durant la seva hora de classe i si no ho acabes és per deures.
  3. Fins a quina edat vas anar a l’escola? Vaig anar a l’escola fins als 11 anys tot i ara faig l’ESO i vull continuar estudiant. 
  4. A quina edat vas començar a treballar? De què? Encara no he treballat. 
  5. De què treballaven els teus companys? Els companys de la meva edat encara no treballen.
  6. Trobes una diferència molt gran entre les modes de la teva joventut vers les de l’actualitat? No molta com vesteixo jo ara ho vestien els altres quan tenien la meva edat.
  7. Quants objectes tecnològics tenies a casa? Quins? Els feies servir amb regularitat? 13, la rentadora, l’assecadora, el microones, la nevera, l’escalfador d’aigua, el rentaplats,  la televisió, els altaveus, la ràdio, les tauletes, els mòbils, la consola, les càmeres de foto i vídeos, sí dia a dia.
  8. Podries anomenar alguns objectes que avui en dia són imprescindibles, però no existien llavors? Com creus que t’han canviat la vida? Els mòbils abans existien, però no eren imprescindibles, ara tampoc ho és molt, però com que et facilita la vida amb totes les coses que pots fer amb ell et pot arribar a ser necessari. 
  9. Què acostumaves a fer en el teu temps d’oci? Anar a donar un vol, quedar amb les amigues o parla-li pel xat, mira pel·lícules, mira vídeos en el YouTube, escolar música, cuinar…
  10. Com eren els vehicles de transport que feies servir? En tenies algun propi a casa teva? Eren més moderns que abans, però no n’hi ha com els d’ara, sí dos cotxes.

Author

sandra.lacruz@institutdegurb.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ENTREVISTA BERTA CASELLAS

març 20, 2021

ENTREVISTA MAGDA GODAYOL

març 20, 2021

En aquesta web treballem amb cookies per millorar la vostra experiència. Acceptes aquest ús?    Más información
Privacidad