ENTREVISTA FILLS

ENTREVISTA BERTA CASELLAS

[Data de naixement: 12 d’abril del 2005]

“L’ordinador és un objecte imprescindible ara però que no existia abans, ja que ha evolucionat molt i ara pots fer moltes coses a través d’ell; et facilita molt la vida per l’accés que tens a les coses i pots treballar-hi, buscar informació i d’entre altres.”

– Berta Caselles
Ordinador 2020
Àudio entrevista Berta

TRANSCRIPCIÓ:

  1. Anaves a l’escola? Si és que sí, com era (mestres, càstigs, idioma, mètodes d’ensenyança…)? Sí, els mestres no eren com abans, ja que anava amb una escola diferent, no hi havia deures, ni exàmens, ni notes, tampoc estàvem assentats tota l’estona i treballàvem amb experiments, més pràctiques que teoria i era de  manipular i veure què passava. No hi havia càstigs i l’idioma en català.
  2. Què creus que ha canviat en l’educació des de la teva joventut? No gaire cosa, ja que ara hi ha més escoles així com la que jo anava. Però els instituts el seu mètode d’ensenyança no ha canviat gaire.
  3. Fins a quina edat vas anar a l’escola? Fins els 12 anys, ara vaig a l’ESO.
  4. A quina edat vas començar a treballar? De què? No he treballat.
  5. De què treballaven els teus companys? Els meus companys tampoc han començat a treballar.
  6. Trobes una diferència molt gran entre les modes de la teva joventut vers les de l’actualitat? No massa, però jo vestia diferent a la de ara. 
  7. Quants objectes tecnològics tenies a casa? Quins? Els feies servir amb regularitat? 10, la rentadora, nevera, calentador, televisió, ordinador, ipad, mòbils, dvd, càmera de fotos i telèfon fix. Sí els feia servir amb regularitat.
  8. Podries nombrar alguns objectes que avui en dia són imprescindibles però no existien llavors? Com creus que t’han canviat la vida? L’ordinador, ja que ha evolucionat molt i ara pots fer moltes coses a través d’ell, et facilita molt la vida per l’accés que tens a les coses i pots treballar-hi, buscar informació i d’entre altres.
  9. Què acostumaves a fer en el teu temps d’oci? Sortir a passeig, quedar amb amigues, mirar pel·lícules, mirar la televisió, jugar a jocs de l’ordinador…
  10. Com eren els vehicles de transport que feies servir? En tenies algun propi a casa teva? Havien avançat molt en diferència els d’abans. Sí a casa meva teníem una furgoneta que encara tenim.
Equipament tecnològic de les llars, segons un estudi publicat al 2004

https://www.ine.es/ss/Satellite?blobcol=urldata&blobheader=application%2Fpdf&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=attachment%3B+filename%3D0104.pdf&blobkey=urldata&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=841%2F367%2F0104.pdf&ssbinary=true – “Los hogares y la tecnología”: Boletín informativo del Instituto Nacional de Estadística.

Author

sandra.lacruz@institutdegurb.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ENTREVISTA FINA MONTANER

març 15, 2021

ENTREVISTA GINA FURRIOLS

març 20, 2021

En aquesta web treballem amb cookies per millorar la vostra experiència. Acceptes aquest ús?    Más información
Privacidad