ENTREVISTA AVIS

ENTREVISTA MIQUEL TERRICABRAS

[Data de naixement: 3 de gener del 1952]

“Els mestres eren molt rabiüts, serios i no tan propers als alumnes (…) Els castigaven de cara a la paret amb llibres a les mans, i a vegades et pagaven amb un regle els dits.”

Miquel Terricabras
Seat 850, primer cotxe d’en Miquel, comprat per ell als 19 anys
Vídeo Entrevista Miquel

TRANSCRIPCIÓ:

  1. Anaves a l’escola? Si és que sí, com era (mestres, càstigs, idioma, mètodes d’ensenyança…) Si anava a l’escola, els mestres eren molt rabiüts, serios i no tan propers als alumnes. Parlaven en català però a dintre l’escola amb castellà. Els castigaven de cara a la paret amb llibres a les mans, i a vegades et pagaven amb un regle els dits. El mètode d’ensenyar era diferent, en aquell temps havies d’espavilar-te més pel teu compte. 
  2. Què creus que ha canviat en l’educació des de la teva joventut?  En la meva joventut han canviat moltes coses com la tecnologia, abans apreníem amb llibres, ara es fa gairebé tot amb ordinadors mòbils. 
  3. Fins a quina edat vas anar a l’escola? Fins als catorze anys. 
  4. A quina edat vas començar a treballar? De què? Vaig començar a treballar en els  catorze, quinze anys. Vaig anar a treballar amb el meu tiet a la forja.
  5. De què treballaven els teus companys? Els meus companys treballaven de carrosser, a viatjar, un altre es va dedicar el món de l’esport…  
  6. Trobes una diferència molt gran entre les modes de la teva joventut vers les de l’actualitat? Si, però les modes tornen. Per exemple abans portàvem pantalons acampanats i ara es tornen a portar.
  7. Quants objectes tecnològics tenies a casa? Quins? Els feies servir amb regularitat? En vaig tenir molt pocs, un dels objectes tecnològics que vaig tenir va ser el ràdio casset, aquest objecte tecnològic el feia servir amb regularitat.
  8. Podries nombrar alguns objectes que avui en dia són imprescindibles, però no existien llavors? Com creus que t’han canviat la vida? Hi han molts objectes imprescindibles que llavors no existien que m’han canviat la vida, com les eines del camp, el mòbil. 
  9. Què acostumaves a fer en el teu temps d’oci? El que faig en el meu temps d’oci és cuidar els meus xais, el meu hort, també acostumava molt a fer viatges pel món, a caminar, llegir el diari… 
  10. Com eren els vehicles de transport que feies servir? En tenies algun propi a casa teva? Jo els dinou anys em vaig comprar el seat 850. Ara en disposo d’un de propi a casa.
Màquina de batre (1950-1960) – Sant Pere de Torelló

Author

sandra.lacruz@institutdegurb.cat

Comments

febrer 22, 2021 at 11:45 am

Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ENTREVISTA GEMMA PRAT

març 3, 2021

En aquesta web treballem amb cookies per millorar la vostra experiència. Acceptes aquest ús?    Más información
Privacidad